Netwerk van bedrijven met deskundigheid op het gebied van brandveiligheid
Oplossingen en diensten voor brandveiligheidssystemen

Naamsverandering DEF Nederland naar Sonatech

Naamsverandering DEF Nederland naar Sonatech

Specialisatie DEF Nederland brengt naamswijziging met zich mee: Sonatech

Ridderkerk – 26 augustus 2019
Het in 2011 opgerichte DEF Nederland heeft een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt in de wereld van gasblusinstallaties. Acht jaar na de oprichting maakt het bedrijf de strategische keuze zich expliciet verder te specialiseren in blusgas- en watermistinstallatie. Deze nieuwe strategie vraagt om een nieuwe naam die per 1 september 2019 zal ingaan: Sonatech.

 

Nederlandse specialist in blusgas- en watermistinstallaties

Sonatech blijft net als de moederonderneming Sonatech Frankrijk, onderdeel van het DEF-netwerk. De naamsverandering is geen toeval: Sonatech Frankrijk is een gerenommeerde speler en marktleider op het gebied van watermistinstallaties en werkt al jaren met Danfoss pompen uit Denemarken. Specifieke technische innovaties zoals whisper nozzles, kastblussingen (Procyon+) en gekoppelde camera-bewakingen (Fireye) zijn concepten die binnen het DEF netwerk zijn bedacht.

Sonatech gaat meevaren op de specialistische kennis en expertise en zal zich op die manier nadrukkelijk onderscheiden op de Nederlandse markt als specialist in blusgas- en watermistinstallatie.

Veilig en milieuvriendelijk blussen met mist

“Voorkomen staat op nummer 1 in deze tak van sport”, aldus Ron van Dongen, managing director van Sonatech. “Daarnaast zijn snel en accuraat reageren van belang om schade zo veel mogelijk te beperken. Hierbij houden we niet alleen rekening met de schade aan ruimtes en apparatuur maar ook het milieu willen we zo veel mogelijk sparen. Ik zie het als onze taak om de huidige technieken nog verder door te ontwikkelen.”

Blusgas en watermist zijn duurzame efficiënte blustechnieken die voornamelijk in de industrie en in toenemende mate in datacenters worden ingezet. Sonatech neemt niet alleen de installatie op zich maar draagt ook 24/7 zorg voor onderhoud en advies.


Over het DEF netwerk

Het DEF Netwerk, opgericht in 1958, is een internationaal en onafhankelijk netwerk van experts op het gebied van brandveiligheid en is een belangrijke speler op de Europese markt. Het biedt een compleet assortiment in de sector Fire Safety Systems, dat niet alleen branddetectie- en blussystemen omvat, maar ook gerelateerde expertise: mechanische rookafzuiging, gesproken woord ontruimingssystemen, exit-management, systemen en IP-videobewaking en beveiliging. Via zijn deskundige en complementaire bedrijven biedt DEF producten en diensten voor projecten van elke complexiteit.

Onze partners